Evo nekoliko saveta za uspešno ostvarenje plana:

  1. Nikako nemojte držati dijetu! sneza str2

Znamo da ste mlada, da je vaš dan i da želite struk Sofije Loren ali i vaš je sasvim odgovarajuć za divnu venčanicu koju ste izabrali. Dijeta + uzbuđenje + organizacija + malo nerviranja = verovatnoćom padanja u nesvest odmah nakon izgovorenog DA! A tu matematiku ne bismo voleli, zar ne? Dakle, nikako dijeta! Zdrave navike ostavite za brak, čak i kad je ishrana u pitanju.

 

  1. Isplanirajte budžet!sneza str 2

Znamo da ste udružili sredstva i odredili prioritete. Znate koliko košta restoran, hrana, piće, dekoracija, haljina, odelo, muzika…A šta je sa onim sitnicama koje usput vidite i doživite kao must have? Sitnica ovde, sitnica tamo, pa se neretko dogodi da više koštaju sitnice nego prioriteti. Osim ako nemate skrivenu ušteđevinu ili zlatnu koku, udahnite duboko i brojite do deset čim se nađete
pred neodoljivom sitnicom. Ili…povedite mamu i njenu čekovnu knjižicu kad krenete u pohod na sitnice.

 

  1. Ne upoređujte svoje i tuđa venčanja!STR3

Kako smo skloni perfekcionizmu, uvek će nam se učiniti da je fotograf na ovom venčanju imao bolji aparat, bend na onom venčanju znao više pesama, dekoracija na nekom trećem bila bogatija…I mic po mic, mogli bismo da dođemo do zaključka da je i mladoženja na nekom tuđem venčanju bio bolji od našeg.  Po sistemu „bolje sprečiti nego lečiti“, zaboravite da se iko pre vas venčao. Najvažnije, a samim tim i najbolje, ono što ste vi zamislili.

 

  1. Podelite zaduženja!STR4

Ništa se ne podrazumeva, u to budite ubeđeni! Kad se uđe u predsvadbeni tornado, mnoge stvari odlete sa svog uobičajenog mesta. Ako ne napravite detaljan plan, može se dogoditi da u pet do dvanaest shvatite da nijedno od vas dvoje nije platilo burme, ili obezbedilo prevoz, ili kupilo cipele! On je mislio: vi ćete, vi ste mislili: on će, a od mišljenja nema selameta. I gde vam je bidermajer? A kićanke za svatove?! Uz koju pesmu plešemo prvi ples nakon venčanja??! Vidite, ako se ne podele zaduženja, može doći do ozbi ljnog poremećaja predbračnih odnosa.

 

  1. Nemojte se pokolebati!STR5

Venčajte se, kao što ste i planirali. A za izvršenje planiranog i još koje organizaciono iznenađenje pride, pozovite profesionalce! Izbegnite greške, nesporazume i nervozu. Na vama je samo da pripremite najlepši osmeh i dobro uvežbate kako da glasno ali ženstveno izgovorite „DA“.